Ee53d26937bd5ab7a6d822e042e21343 XL

Εσωτερικές Επικοινωνίες. Η Σπουδαιότητά τους στις Επιχειρήσεις

«Κώστααααααα; Κώστα μ’ ακούς»….

«Δε σε άκουσα…Τι είπες;», «Κώσταααα, είσαι εκεί;».

Καταβάλλετε προσπάθεια για να επικοινωνήσετε με τα μέλη της ομάδας σας ή τα στελέχη της επιχείρησής σας; Πιστεύετε ότι δεν σας καταλαβαίνουν; Νιώθετε ότι χάνετε πολύτιμο παραγωγικό χρόνο προκειμένου να καταφέρετε να επικοινωνήσετε μαζί τους έγκαιρα και σωστά ή ότι επαναλαμβάνεστε συνεχώς;

Η επικοινωνία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας αλλά και της συνύπαρξής μας με τον υπόλοιπο κόσμο, είτε αυτός είναι οι φίλοι/γνωστοί και η οικογένεια μας, είτε είναι οι άνθρωποι με τους οποίους τελικά συναναστρεφόμαστε καθημερινά στο επαγγελματικό μας περιβάλλον. Η επικοινωνία, συνεπώς, στο εσωτερικό μίας επιχείρησης αποτελεί ένα από τα μέσα για την επιτυχία της και καθοριστικό παράγοντα για την απρόσκοπτη λειτουργία της. Οι εσωτερικές επικοινωνίες έχουν ως σκοπούς τη διαχείριση της καθημερινότητας με τα θέματα που προκύπτουν, καθώς και όλες τις ενέργειες που προγραμματίζουμε ή θέλουμε να προγραμματίσουμε για το μέλλον σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συνεργάτες της ομάδας μας.

Πιο συγκεκριμένα, οι επικοινωνίες στο εσωτερικό της επιχείρησης αφορούν την άμεση μεταφορά και ανταλλαγή πληροφοριών, ιδεών, απόψεων και συναισθημάτων, αξιοποιώντας διάφορα μέσα, μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων αλλά και των εργαζομένων μεταξύ τους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, καθίσταται δυνατή η κατανόηση και ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, περιορίζονται οι συγκρούσεις και τα προβλήματα, ενώ η αντιμετώπισή τους γίνεται άμεσα και με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Ο λανθασμένος ή ελλιπής τρόπος κατά τον οποίο ο ανθρώπινος παράγοντας μίας επιχείρησης ανταλλάσσει εσωτερικά την πραγματικότητα που βιώνει μέσα στο επαγγελματικό του περιβάλλον, δημιουργεί καθυστερήσεις στην παραγωγή, λάθος συνεννοήσεις και συγκρούσεις.

Η επικοινωνία στο εσωτερικό της επιχείρησής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνεχούς πληροφόρησης των στελεχών και των εργαζομένων, βοηθά στη λήψη αποφάσεων και συντονίζει τις δραστηριότητες της κάθε ομάδας εσωτερικά. Με άλλα λόγια, οι δίαυλοι επικοινωνίας επιτρέπουν το συντονισμό του έργου σε μέγεθος και σε χρόνο που πρέπει να παραχθεί, από μία ή περισσότερες μικρές ή μεγάλες ομάδες. Με απώτερο σκοπό την κατανόηση και εφαρμογή των δεδομένων, τα οποία μεταφέρονται εσωτερικά.

Ως σωστή επικοινωνία ορίζεται η απρόσκοπτη ροή δεδομένων και η πλήρης κατανόησή τους μεταξύ πομπού και δέκτη.

Τα κρίσιμα στοιχεία των εσωτερικών επικοινωνιών αφορούν το πώς, με ποιον, πότε και γιατί. Μέσα από έναν αυστηρά προκαθορισμένο τρόπο και συγκεκριμένα κανάλια ώστε οι εσωτερικές επικοινωνίες να διαχειρίζονται σωστά.

Θέλεις να έχεις σωστές επικοινωνίες στην επιχείρησή σου;

Η AMT Consultants, η Business Coaching Lab, η Coaching Leaders και η Powerful Solutions σας προσκαλούν στο απογευματινό σεμινάριο «Εσωτερικές Επικοινωνίες» στην Αθήνα, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018.

Εισηγητής:
Γιώργος Ασλάνης

Ο κος Ασλάνης γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά τα τελευταία 24 χρόνια ζει στη Δανία. Είναι διεθνούς φήμης εισηγητής του Hubbard Management System και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 90.000 επιχειρηματίες, επαγγελματίες, από κάθε χώρο. Επιπλέον, συμβούλους επιχειρήσεων από 48 χώρες και έχει δώσει πάνω από 2.000 σεμινάρια και διαλέξεις.

Τα Σεμινάριά του Απευθύνονται Σε: 

Ιδιοκτήτες και ανώτερα στελέχη υπεύθυνα για τις εσωτερικές επικοινωνίες που αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητά τους.

Πληροφορίες για το Σεμινάριο:

  • Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018
  • Τοποθεσία: Wyndham Hotel, Μ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα
  • Διάρκεια Σεμιναρίου:  15:30′ – 20:00′
  • Ώρα προσέλευσης: 15:00′
  • Κόστος: 120 ευρώ (δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.)
  • Τ. 211-7703035

Early Booking: 80 ευρώ μέχρι τις 11/01/2018  (δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.)

Κερδίστε 40 ευρώ κλείνοντας τη θέση σας για το σεμινάριο μέχρι 11 Ιανουαρίου 2018.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ